Årets första fiskedag kom med en fin vintermorgon, -10 och sol borgar för en härlig dag på Lobergstjärn.

Micke & Jimmy anlände precis efter mig till parkeringen längst bort och vi kände oss förhoppningsfull med dagen. Men istjockleken närmast land var inte den bästa. Så vi fick smyga oss ut första metern på en kälke som fanns där.

Väl ute på Lobergstjärn gick vi raskt ut till den djupare delen som var bra sist Micke & Jimmy var här.

Jag satte upp ett ekolodet bredvid pimpelhålet för att se hur fisken beter sig, om den är fram och luktar på betet och vänder eller huggvillig direkt!

Mycket riktigt finns det fisk i tjärnen och mycket fisk dessutom. Men dom flesta är bara fram och tittar på mitt bete!!! En del kommer uppifrån och dyker ner och en del kommer nedifrån och stiger upp till mitt bete men är inte riktigt intresserade.

Men efter en stund är det en som följer efter när jag vevar upp betet och när jag stannar hugger den men efter en liten stund gör den en tvär rusning och kliver av. Men ganska snart kommer det en till och den sitter ordentligt och några minuter till får jag nummer två. Båda kämpar bra och väger runt 7-8 hg och är fina matfiskar.

Sedan blir det lugnt och vi flyttar oss närmare land på andra sidan och Micke får en där. Medans Jimmy flyttar utåt och han hamnar då rätt för dagen och får tre ganska snabbt. Och en som som drar iväg åt sidan och drar av linan!!!

Micke får en till senare på eftermiddagen men för min del var det endast förmiddagen som det blev några fångster.

En härlig dag på tjärnen har vi fått med nästan ingen vind och en sol som värmde och spännande fiske fast det var lite tjuriga idag!

Tack Micke och Jimmy!