Alla Helgons helgen brukar vi vara uppe i Enånger och så även detta år.
Vi gjorde en utflykt till Väster-Åcka och Svarttjärn som är enbart en flugfisketjärn. Liselotte gick iväg och letade svamp och min svägerska Kristina gick till vindskyddet vid tjärnen för att göra en teckning av landskapet här.
Svarttjärn är en mindre tjärn och ganska grund och som har varit svårfiskad för mig. Provat några gånger men inte ens ett litet napp har det blivit, men ett antal tappade flugor för det ligger en del träd som är lätt att fastna med flugan i.
Vinden var inte så hård men byig vilket är tråkig för oss flugfiskare. Jag började nedanför vindskyddet men utan framgång. Fortsatte sedan i motsols varv runt hela tjärnen utan resultat. Det enda som hände var att jag plurrade i bäcken som rinner ifrån tjärnen med det vänstra benet, till en bit ovanför knät.

Nu smakade det gott med kaffe, smörgås och brunkaka i denna idylliska natur.
Men efter fikapausen ville jag prova lite till vänster om vindskyddet för den platsen låg lite skyddat från kastvindarna.
Och efter några kast medans jag mendade in linan till ungefär hälften högg det till och en vild Regnbåge hade fastnat på min fluga. Den gjorde några rejäla hopp men efter en kort drillning låg den i håven.
En verkligen stilig Regnbåge med fina fenor och normalstor kropp för sin storlek gav mig den första fisk i denna tjärn. Det syns att denna fisk hade varit i ett tag och vant sig till naturlig föda såsom insekter, vilket ställer oss flugfiskare på större utmaning.

Senare på väg hem stannade vi till vid en myr och plockade tranbär för att göra gelé på.
En verklig skön dag har vi fått i Hälsinge skogen denna dag!