Denna helg skulle det inte bli något fiske alls enligt min planering, men eftersom de som skulle komma till oss ställde in resan, så det blev det förändrade i planer. Det som var inplanerat denna helg är att ta upp båten på söndag och då blev det lite ledigt för lite flugfiske på lördagen.
Jag bestämde mig för att åka till Kviddtjärn för ett tidigt morgonflugfiske och vilken förmiddag det blev!
En lite gråkall morgon kom jag fram till Kviddtjärn strax före sjutiden och jag var inte ensam om att vilja prova lyckan med flugspöt idag. Flera platser var redan upptagna men en av mina favorit platser var ledig. Den vid stora stenen med en djup del strax utanför och detta ger mig en bra känsla för en bra fiskedag.
Jag börjar med ett säkert kort som fluga ”Mickes Specialare” en orange streamer och efter en knapp timme drar det till i linan. Först står det still men sedan blir det åka av, flera rusningar med flertalet hopp och en hel del backing ute förstår jag att det är en större fisk.
Det blev ett nytt personbästa med knappt kilo, Regnbågen som var bred och grov vägde 6,36 kilo.
Sedan blev det lugnt i någon timme så man fick i sig lite kaffe med smörgås och sedan provade jag några andra flugor men utan lyckat resultat. Men som sportfiskare njuter man alltid av den fina naturen och få vara ute en sådan härlig dag.
Vinden kom med små byiga vindar men dom störde inte flugfisket något utan var mer en fördel. Det har vakat hela förmiddagen med små vak som troligen är Rödingar till riktiga plumsar som är typiska för Regnbågarna. Regnbågarnas vak eller plumsar är mer en lek som dom roar sig med. Rödingen och de Regnbågar som funnits i tjärnen ett tag vakar mer försiktigt när dom äter insekter.

Två timmar efter första fångsten drog det till i linan igen efter det jag bytt till samma fluga som tidigare. Återigen en riktigt kämpastark Regnbåge som gav mig en rejäl fajt. Regnbågen vägde 2,01 kilo men kämpade som en mycket större.
Några kast senare drar det till i linan igen och jag får återigen en riktigt bra fajt med en Regnbåge som väger 2,04 kilo.
Kom hem vid lunchtiden och då fileade jag fiskarna och vakuum förpackade dem för att frysa in för framtida goda måltider!
Återigen ett fiskeäventyr som jag väl kommer ihåg med denna som blev dagens största…
Se fler bilder här >>