Söndag 2015-08-23.

Efter en semester med inget riktigt fiske så fick jag till en dag till slut med mina flugfiskevänner. Resan gick till Kilsbergens Sportfiskeområde och Karlsdals delen, sjön vi provade först i var Lobergstjärn som inhyser Röding och lite mindre mängd öring.
I Lobergstjärn är det endast tillåtet att flytringsfiska med flugspö under sommaren medan man får pimpla från isen vintertid. Nu blev det andra gången för i år jag kommer ut med flytringen vilket är ett väldigt trevligt fiske när det inte blåser för mycket.
Tidig morgon med sol och nästan vindstilla inbjuder till en trevlig dag. Alla körde med sjunklinor eller liknande för att komma åt dom på botten. Men fisket var väldigt trögt med endast någon enstaka Röding på åtta flugfiskare så vi beslöt att byta sjö till Fisklösen.

Fisklösen är en mycket större sjö med en mindre del endast för flugfiske från land. Men den större delen får man fiska med bottenmete, spinn och flugfiske och förstås flytringsfiske.

Efter en paus med grillad hamburgare på Jimmys stekhäll fortsatte fisket.
Vi spred ut oss på den stora sjön för att leta upp var fisken gömmer sig. Ganska snabbt får Figge hugg men det var två gäddor som också är hungriga…
Själv åkte jag runt ön och får på ett hugg bakom den och en kämpa stark Regnbåge på dryga kilot kommer upp! Trodde dom var lite slöare i detta varma vatten men den gav mig en rolig fajt.
Blåsten var med byig här och vägen tillbaks gick i motvind vilket gjorde sig påmind i mitt dåliga knä.
Senare på eftermiddagen får Fredrik en regnbåge som också kämpar starkt på det grundare delen.

Men åter en trevlig flugfiskedag med vännerna i Kilsbergens Sportfiskeområde!

Göran Borin